Du er her. #1 - Foreningswebsite > Nyheder

Nyheder

21-12-2015: Ny knivlov kæmpe sejr for jægerne (1)


En samlet blå blok har i dag kl. 13 præsenteret en ny knivlov, som ved første øjekast ser ud til at løse jægernes og danskernes problemer med ulovlige knive. Det vil sige, at reglerne lempes for almindelige, lovlydige mennesker, men skærpes for knive i nattelivet.

18-12-2015: Kontingentopkrævning


Kontingentopkrævning udsendes i disse dage.

18-12-2015: Og vinderen blev...


Så fik vi udtrukket de mange vindere i vores store konkurrence - tak til alle jer, der har tilmeldt jer et eller flere af vores nyhedsbreve.

17-12-2015: Antallet af anskydninger falder fortsat


Nye tal fra DCE viser, at et stadig lavere antal vildt lever med hagl i kroppen. Yderst positivt, siger jægerformand Claus Lind Christensen.

16-12-2015: Positivt VFR-møde for jægerne


Vildtforvaltningsrådet har afholdt sit sidste møde i 2015. Dagsordenen indeholdt en række særdeles interessante emner for de danske jægere, og efter mødet er det da også flere ting at glæde sig over. Der bliver lempede vilkår for regulering af bramgæs. De nuværende reguleringsregler for ringduer fastholdes, samtidig med at der afventes resultat af EU-drøftelser om tolkningen af EF-fuglebeskyttelsesdirektivet. Markvildtsindsatsen påskønnes, og de fremtidige principper for jagttidsfastsættelsen med stor vægt på faglige argumenter blev vel modtaget.

14-12-2015: Glædelig Jul12-12-2015: Forslag til ændring af EU-våbendirektivet i modvind


I EU har der længe været overvejelser for og imod en åbning af EU-våbendirektivet, men den 8. oktober 2015 bad Rådet Kommissionen komme med et ændringsudkast. På baggrund af bl.a. terrorhandlingen i Paris er processen omkring behandlingen af de foreslåede ændringer og stramninger fremskyndet. Forslagene møder nu massiv modstand fra mange sider, herunder fra FACE, EU-parlamentarikere og naturligvis Danmarks Jægerforbund. Sidste nye er, at FACE har holdt møde med Kommissionen.

11-12-2015: 11-årige Frederik skal være ekspert i jagt på DR Ultra


På lørdag kl 19.20 skal Frederik på 11 år quizzes i sin store passion: jagt. Det sker, når han skal dyste i quiz-programmet ”Kvit eller dobbelt”, der løber over skærmen på DR’s børn og unge kanal, DR Ultra.