01-09-2016: Efterlad en stribe stub til vildtet

En enkel og billig måde at tilgodese vildtet er at lade en stubstribe eller uhøstet stribe stå tilbage. Striben skal ikke harves eller vendes, men skal bare have lov til at stå til næste efterår, hvor den så kan komme med i dyrkning igen.

31-08-2016: Kredsunderviser søges hundeområdet

Kredsunderviser søges inden for hundeområdet

Fremtidens jagthund.

”Jagthund på hundens præmisser” er visionært og favner bredt.

31-08-2016: VM i Vendsyssel

Dansk Kennel Klub er vært, når Verdensmesterskabet 2016 i den klassiske markdisciplin, apportering den 22. og 24. oktober afholdes i Vendsyssel. Hver nation kan stille med fire engelske og fire kontinentale hunde, og der kåres såvel en individuel mester som holdmestre i begge grupper. Imellem de to prøvedage afholdes der den 23. oktober et særskilt verdensmesterskab i disciplinen, Sct. Hubertus.
Åbningsceremonien med præsentation af de deltagende hold vil finde sted allerede den 21. oktober kl. 15.00 ved Dronninglund Slot.

31-08-2016: Forbundsmesterskab i udvidet apportering 2016

Temperaturer omkring de 29 grader og stort set vindstille gjorde det til en varm oplevelse for de 30 hunde, der deltog i årets forbundsmesterskab i apportering.

31-08-2016: Hård kamp om mesterskabet i apportering

Der blev gået til stålet, da kreds fire kæmpede om Forbundsmesterskabet i udvidet apportering. En fantastisk dag, siger Henrik Vestergaard Hove-Nielsen, jagthundekonsulent i Danmarks Jægerforbund.

30-08-2016: Må vi få din kæbe?

Viden er grundlaget for en god forvaltning af kronvildtet, og selvom miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen endnu ikke har meldt ud, hvordan den endelige forvaltningsplan kommer til at se ud, så er der ingen tvivl om, at indsamling af viden bliver en hjørnesten. Derfor går Danmarks Jægerforbund allerede i gang med indsamling af kæber 1. september 2016.

29-08-2016: Resultater Racedyst 2016

Danmarks Jægerforbunds Racedyst 2016 for stående og ikke-stående hunde blev søndag den 31. juli afholdt i henholdsvis Skive og Stenlille. Hundene er udpeget af specialklubberne og skulle dyste igennem 3 discipliner på dagen.

25-08-2016: Video: Politikere uenige om hjortevildt

Ved hjortehøringen i går på Christiansborg blev vist en video, hvor tre politikere diskuterer indstillingen fra Vildtforvaltningsrådet, men måske mere interessant selve konstruktionen ’Vildtforvaltningsrådet’. DJ’s formand er ikke tvivl om sin holdning til Vildtforvaltningsrådet. Se videoen her.