28-06-2017: Revision af EU-våbendirektivet: Fornuften sejrede til sidst

EU’s våbendirektiv er blevet revideret. Kommissionens forslag bar stort præg af symbolpolitik, men en massiv lobbyindsats og fornuftige EU-parlamentarikere fik afværget katastrofen. Vi ser tilbage på både processen og det endelige resultat, herunder hvordan Justitsministeriet ser på det ændrede direktiv og implementeringsprocessen.

27-06-2017: Skydeskolen holder sommerlukket

Danmarks Jægerforbunds skydeskole på Flejsborg Skydecenter og på skydebanen ved Kalø er gået på sommerferie. Du kan booke tider til en personlig undervisningtime fra august.

26-06-2017: Glade børn og jagtheld på Sommernaturskolen

Årets sommernaturskoler er i fuld gang. I den forgangne uge har holdet på Sjælland sendt stemningsrapporter ud på Instagram, og i disse dage nyder ungerne på Kalø godt jagtheld. Inden længe er der også lejre i Rold Skov og på Gram Slot.

23-06-2017: Danmarks Jægerforbund styrker skydebaneindsatsen

Danmarks Jægerforbund har besluttet at styrke organisationens skydebaneindsats. Det sker blandt andet ved tilførsel af flere ressourcer til udfærdigelse af miljøgodkendelsesansøgninger for vores skydebaner. Som et led i indsatsen, indledte Jægerforbundets skydebaneteam onsdag den 21. juni en række dialogmøder med landets skydebaner.

23-06-2017: Uspiseligt tysk forslag om trofæimport

I denne uge har man onsdag i ’EU Scientific Review Group’ og torsdag i ’Group of Experts of the Competent CITES Management Authorities’ diskuteret et tysk forslag, der kan medføre alvorlige begrænsninger for import af jagttrofæer af ikketruede CITES-arter i EU. Den danske repræsentation er imod forslaget.

22-06-2017: Oplevelsesdag og Dyrskue

Oplevelsesdag i Langstrup mose og Roskilde Dyrskue

22-06-2017: Rævehold uden politisk opbakning

Siden Folketinget i 2014 besluttede, at rævehold til oplæring og afprøvning af gravsøgende hunde skulle udfases og helt stoppe med udgangen af 2016, har man forsøgt at få den beslutning ændret ad politisk vej. Men som den politiske situation er nu på Christiansborg, synes det ikke muligt at mobilisere et flertal.

21-06-2017: Nyjægerjagter hos Naturstyrelsen

Når du har bestået både jagtprøven og haglskydeprøven, er du berettiget til at deltage i en af Naturstyrelsens mange jagter.