01-09-2017: Forgiftede ænder i Store Vildmose

Man risikerer alvorlig forgiftning, hvis man spiser ænder eller fisk fra den nordjyske naturperle, Store Vildmose. Danmarks Jægerforbund opfordrer alle, der har oplysninger i sagen om at kontakte politiet.

01-09-2017: Læs i Jæger september 2017

Det er blevet september og tid til jagt og en ny udgave af Jæger. Som altid serverer vi et par af månedens højdepunkter sammen med en gratis smagsprøve på septembernummeret af Jæger.

01-09-2017: Miljø- og fødevareministeren vil åbne for falkejagt og buejagt på større hjortevildt

Jagt med falke og andre rovfugle kan være på vej til en renæssance i Danmark. Det kan blive resultatet af et nyt lovforslag, der også skal bane vej for forsøg med buejagt på dåvildt og kronvildt. Ministerens melding glæder Danmarks Jægerforbund, som straks vil kigger nærmere på lovforslaget.

31-08-2017: DJ opnår dispensation til jægerne

31-08-2017: Opråb: Husk vingeundersøgelsen 2017/18

Endeligt er sommeren forbi og et vaskeægte efterår står for døren. Det betyder, at både jægere og vingeundersøgelse tager hul på en ny jagtsæson. Nedlægger du trækvildt, vil vingeundersøgelsen meget gerne modtage dine vinger.

30-08-2017: HB: Forsat fokus på arbejdet med alle jagthunderacer i DJ

På det nyligt overståede hovedbestyrelsesmøde i Danmarks Jægerforbund var et af emnerne jagthundearbejdet i DJ, som mundede ud i en udtalelse fra bestyrelsen. Læs den her.

30-08-2017: Temaaften om RÅVILDTFORVALTNING

Skyder vi for meget til væggen og for lidt til fryseren? I samarbejde med kredse og jagtforeninger afholdes en række temaaftener om råvildtforvaltning. Vi vil bl.a. drøfte følgende områder: · DJ’s politiske retning for forvaltning af råvildt · Råvildtsundhed, mulige tegn på ”råvildtsyge” · Anbefalinger til forvaltning af råvildt Målgruppen er jægere, lodsejere og andre naturinteresserede. Oplægsholdere på temaaftnerne er forskere, praktikere, vildtkonsulenter og medarbejdere fra DJ.

30-08-2017: Danmarks Jægerforbund investerer i endnu bedre undervisning til de kommende jægere

Pressemeddelelse: De to udbydere af undervisningsmateriale til jagttegnsundervisning, Danmarks Jægerforbund i Rønde og Vildt & Jagt i Hornslet har i flere år, henholdsvis 5 og 51 år, udgivet parallelle undervisningssystemer. Med virkning fra og med d. 1. september 2017 overtager Danmarks Jægerforbund alle rettigheder til at producere og udgive undervisningsmaterialerne ”Vildt & jagt i Danmark”.