13-10-2017: Nye jagtregler på vej for kronvildt og udsætning af fasaner

Forbud mod drivjagt på kronvildt i september og februar indgår i bekendtgørelsen, der nu sendes i høring.

13-10-2017: Høstjagt efter mårhund

Her i oktober bliver der mange steder høstet majs og hestebønner. Det er alletiders mulighed for at jage mårhund og dermed give de jordrugende fugle en hjælpende hånd.

12-10-2017: Nyt radioprogram om jagt ser dagens lys

Radioprogrammet Jagttegn på Radio 24syv toner frem på lørdag med jægeren David Carsten Pedersen ved roret. Du kan høre programmet hver lørdag i vinterhalvåret.

12-10-2017: Vingeundersøgelsen: Få vinger indsendt i september!

September blev en fattig måned for vingeundersøgelsen. Husk at indsende vinger fra nedlagte ænder, gæs, blishøns, skovsneppe og dobbeltbekkasin i denne jagtsæson, så deltager du i konkurrencen om jagtknive, gavekort og jagtrejse.

11-10-2017: Ministeren svarer på udvalgsspørgsmål om ulv

På et møde i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg svarede ministeren på medlemmernes spørgsmål om ulven, ulveangreb, nødværge og lignende. Se svarene her.

11-10-2017: Udbuddet om forskning og rådgivning om fugle og pattedyr på plads

Aarhus Universitet, DCE-Nationalt Center for Miljø og Energi, fortsætter som Miljø-og Fødevareministeriets faglige rådgiver indenfor fugle og pattedyr.

10-10-2017: Det Grønne Museum inviterer til naturværksted i efterårsferien

Mangler du noget at spendere efterårsferien på, så er det oplagt at besøge det nye naturværksted, som Det Grønne Museum ved Auning søsætter den 14. oktober. Inden for disse rammer folder jagten og naturen sine vinger ud og favner interesserede i alle aldre.

10-10-2017: Mårhunde i de jyske markvildtlav?

Mårhunden er en invasiv generalistprædator som kan gøre stor skade på bestande af vilde jordrugende fugle. Det er en art som er primært nataktiv, så den kan sagtens findes på terrænet selvom man ikke ser den.