17-04-2015: DJ diskuterede internationalt jagtpolitik i Schweiz

Danmarks Jægerforbund har i denne uge deltaget i FACE members meeting i Brunnen i Schweiz. Programmet har været tæt pakket med mange forskellige jagt- og organisationsrelaterede emner. Blandt andet har den stået på et sundhedstjek af EUs naturdirektiver, jagt som verdensarv og ny præsident.

17-04-2015: 8000 PBS-betalere mangler stadig: Husk vildtudbytteindberetningen

Mange jægere har oprettet betaling af jagttegnsafgiften som en fast årlig PBS-betaling, og desværre glemmer nogle at indberette deres vildtudbytte. Så længe indberetning af udbytte ikke er sket, er jagttegnet ikke indløst, og man modtager derfor ikke et nyt jagttegn.

16-04-2015: Følg ederfuglene på Christiansø direkte på webcam

Lige nu samles flokke af ederfugle på Christiansø for at gøre klar til rugesæsonen. De første æg er lagt, og nogle af mødrene har lagt sig godt til rette foran kameraerne. I samarbejde med specialesturende Svend Erik Garbus kan du her på siden komme helt tæt på ederfuglene, når de i den kommende tid ruger deres æg ud.

16-04-2015: Følg ederfuglene på Christiansø direkte på webcam

15-04-2015: Ulvemøderne kommer

Naturstyrelsen og Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe arrangerer i de kommende uger fire jyske informationsmøder om ulven. Formålet med møderne er at få skilt vandrehistorierne fra fakta. Desuden vil der være rådgivning om beskyttelse af husdyr.

15-04-2015: Ulvemøderne kommer

15-04-2015: Internationale trækvildteksperter laver vejledning til verdens regeringer i Kalø

Kort før påske afholdt en international gruppe af eksperter i trækvildt workshop i Kalø. Målet for workshoppen var at udarbejde en vejledning til samarbejde om trækvildt mellem nationer. Det er de første skridt i en lang arbejdsproces med at revidere den eksisterende internationale vejledning for en bæredygtig høst af trækkende vandfugle. Mødet var finansieret af Jægernes Naturfond, DCE ved Århus Universitet og La Fondation François Sommer.