25-09-2015: Ny mærkningsordning til udsætning af fjervildt

Organisationen Bæredygtig Jagt introducerer fra denne jagtsæson en mærkningsordning for land- eller skovbrug, der udsætter fjervildt. Ordningen er primært henvendt til biotopplansejendomme, men mindre jagtvæsener kan også deltage. Målet med mærkningsordningen er dels at sikre en endnu bedre afsætning af fjervildt, dels at styrke naturindholdet på ejendomme med mærket Bæredygtig Jagt.

25-09-2015: Møde om kronvildtet i Kreds 7

Lokalforeningsformændene for område Nordsjælland samt tilliggende foreninger, var indkaldt til dialogmøde om hjortevildtforvaltning.

22-09-2015: Vildtforvaltningsrådet på svensk besøg

Vildtforvaltningsrådet havde henlagt septembermødet til det svenske jægerforbunds domicil, Öster Malma. Foruden det ordinære Vildtforvaltningsrådsmøde var der også planlagt et besøg hos Naturvärdsverket, der i store træk er den svenske pendant til den danske naturstyrelse.

22-09-2015: Vildtforvaltningsrådet på svensk besøg

22-09-2015: Dagsordenen til næste møde i Vildtforvaltningsrådet er offentliggjort

Vildtforvaltningsrådet afholder sit næste møde den 17. september hos det svenske jægerforbund på Öster Malma. Dagsordenen til mødet er nu offentliggjort. Som et nyt tiltag vil vi fremover kommentere på dagsordenens enkelte punkter forud for mødet.

22-09-2015: Nu er den nye lovsamling 2015-16 udkommet

Lovsamling til Jagttegn 2015-2016 er færdig og kan nu købes. Lovsamlingen er opdateret med alle de nyeste love og bekendtgørelser. Derudover har den fået et løft på baggrund af ønsker fra jagttegnskursuslærerne, så den nu er et endnu bedre undervisningsredskab.

22-09-2015: Trafikdræbt dyr fra Karup var en guldsjakal

Et dyr, der blev trafikdræbt denne sommer i Karup-området, har vist sig at være en guldsjakal. Om den er tilløber, undsluppet fra et dyrehold eller bevidst udsat i den danske natur er bare nogle af mange spørgsmål, som rejser sig omkring Danmarks først registrerede individ af arten. Danmarks Jægerforbund afventer yderligere viden.