26-01-2015: Sådan får du lyddæmperen med på jagtrejsen

Det har været besværligt at få lyddæmperen med på jagtrejsen, da den ikke kan komme med i våbenpasset. Danmarks Jægerforbund arbejder i EU på, at det bliver muligt, men indtil da er der fundet en midlertidig løsning, hvor de rejsende skal udfylde en deklaration.

23-01-2015: Støt op om Jægere mod Cancer

Kræftsyg og med en nedslående besked fra Onkologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, har Glenn Mosbæk Hegaard taget et beundringsværdigt initiativ, som han kalder Jægere mod Cancer. Indsamlingen støtter op om Kræftens Bekæmpelse og er allerede nået over 10.000 kroner.

22-01-2015: Nyt projekt skal hjælpe havlitten

Dykandejagten er nu inde i sin sidste måned, når vejret tillader det, tager mange havjægere til havs for at få fugle i fryseren. I år vil en gruppe syddanske havjægere give vildtbiologerne mulighed for at se nærmere på nogle af de nedlagte dykænder. Det sker som en del af et projekt, som Danmarks Jægerforbund og Institut for Bioscience - Kalø, Aarhus Universitet (DCE) har igangsat sammen.

22-01-2015: OPDATERET: Post fra Naturstyrelsen og fornyelse af jagttegn

Der er nu kommet dato på orienteringsbrevene fra Naturstyrelsen, der omhandler de nye digitaliseringskrav i jagttegnsbekendtgørelsen. Du modtager brevet med almindelig post, hvis du er undtaget fra digitaliseringspligten, og ellers skal du tjekke din digitale postkasse i slutningen af januar og igen i marts.

21-01-2015: Opgradering af trækvildtsområdet

Mest mulig jagt og natur er overliggeren for arbejdet i Danmarks Jægerforbund, og et væsentligt led i det arbejde er hele trækvildtsområdet. Derfor bliver det nu opprioriteret, og helt konkret søges en ny trækvildtskonsulent.

21-01-2015: Fuglsang repræsenterer fortsat jægerne i Nationalpark Vadehavet

Der har været udskiftninger i bestyrelsen for Nationalpark Vadehavet, men på trods af et ønske om flere kvindelige repræsentanter, belønnede miljøministeren jægernes repræsentant, Hans Christian Fuglsang, med endnu en periode i stolen. De første fire år har været en opstartsfase, og nu skal arbejdet føres ud i livet, så frugterne kan høstes for brugerne af Vadehavet.

21-01-2015: Vær med til at sikre jagtens plads på havet

Et nyt EU-direktiv pålægger medlemslandene at kortlægge maritime aktiviteter. I Danmark dækker den kortlægning også fritidsaktiviteterne. Så vil du være med til at sikre, at der fremadrettet tages hensyn til jagten, skal du plotte dine jagtsteder ind i et interaktivt kort. Kortet er en del af et forskningsprojekt fra Københavns Universitet, og indsamlingen af data løber over resten af 2015.

20-01-2015: Store lokale forskelle i behandlingstiden af våbentilladelser

Politiet sammenlagde i oktober 2014 alle behandlinger af våbentilladelser i to administrative centre i henholdsvis Øst- og Vestdanmark. Status i januar 2015 er, at borgerne i Vestdanmark oplever kortere behandlingstid end dem i øst. Politiet arbejder på at nedbringe ventetiden, men indtil da opfordrer de borgerne til at henvende sig i god tid med deres ansøgninger.