27-02-2015: Så er det atter tid til kredsmøderne

Med det tidligste forårs komme kommer også kredsmøderne i Danmarks Jægerforbund. De ordinære kredsmøder afholdes fra sidst i februar til midt i marts. Du kan finde datoer og steder her.

27-02-2015: Jagten fortsætter med at være en naturlig del af livet i Nivå Bugt

Der er et antal velfungerende reservater i Danmark, som baserer sig på videnskabelige undersøgelser og tællinger. Derfor lægger Danmarks Jægerforbund sig i kølvandet af Naturstyrelsen og konstaterer, at jagten forsat skal være en naturlig del af livet i Nivå Bugt, som har pladsen og bestandene til at understøtte den.

26-02-2015: Arbejdet med Natura 2000-planerne ruller videre i anden fase

Det indledende arbejde til næste planperiode af Natura 2000-planerne, der træder i kraft i 2016, er godt i gang. I de planforslagene fra Miljøministeriet indtager jagten sin naturlige plads uden at blive problemtatiseret - et resultat af jægernes indsats i den nuværende planperiode. I disse dage forbereder jægerforbundet nye høringssvar ved en række lokale møder.

25-02-2015: Nyt kuld vildtforvalterelever har taget hul på uddannelsen

Vildtforvaltereleverne på hold 2015 mødte tirsdag i sidste uge spændte op på Kalø Økologisk Landbrugsskole for at møde hinanden og deres lige så spændte undervisere. På programmet stod der introtur, men allerede i denne uge er eleverne videre på skolebænken.

24-02-2015: Ny folder præsenterer Schweiss-registret

Naturstyrelsens Schweiss-sekretariatet har netop udgivet en informationsfolder om Schweiss-registret. Folderen er på 12 sider og beskriver opbygning af Schweiss-registret og ikke mindst de 195 hundeføreres arbejde med at hjælpe trafikanter, når det påkørte stykke vildt er flygtet fra vejanlægget.

20-02-2015: Hul igennem til NaturErhvervstyrelsen

Danmarks Jægerforbund fik på torsdagens møde med NaturErhvervstyrelsen forklaret, at styrelsen er ved at tabe en historisk mulighed på gulvet for at forbedre biodiversiteten i landbrugslandet. DJ's formand kalder mødet et gennembrud.

19-02-2015: Bidt af en gal ræv . i fire lande!

Hans-Jørgen Kirstein fra Nordsjælland var, allerede inden han nedlagde sin første ræv for næsten 30 år siden, meget fascineret af ræven som jagtobjekt. Da Kirstein for tre år siden købte sit første rævekald i England og fik sin første personlige oplevelse med at kalde ræv ind, steg fascination yderligere - den kulminerede i indeværende sæson 2014/15 med lokkejagt på ræv i ikke mindre end fire forskellige europæiske lande.

17-02-2015: Pas på Danmarks fortidsminder!

En del steder i det danske landskab kan man glæde sig over ældgamle fortidsminder. Der er både store og små, prangende og undseelige. Men fælles for disse prægtige fortidsminder er, at skønt de har modstået mangt og meget igennem århundreder eller årtusinder, har de stadig brug for vores beskyttelse - også jægernes!