16-03-2015: Sæsonens sidste vinger og vinderne af årets hovedpræmier

Her en måned efter at jagtsæsonen 2014/15 er afsluttet, har vi i alt modtaget 13.899 vinger. Sammenlignet med sidste sæson har vi, når der tages højde for, at måger, skalleslugere og hun-edderfugle nu ikke mere har jagttid, modtaget lidt flere vinger, end vi gjorde i sidste sæson.

13-03-2015: En haglskydeprøveaspirant fortæller

Sæsonen for haglskydeprøver er ved at begynde rundt i det dansk land. I Vejen gik Lilly Stenger sidste år op til prøven og bestod med en flot skydning. Det kom dog ikke af sig selv, for i tiden op til prøven besøgte hun jævnligt lokalområdets skydebaner for at træne. Her kan du læse hendes beretning og få et indblik i nyjægerens oplevelse af haglskydeprøve, og de krav den stiller til dem.

11-03-2015: Kredsmøde på Bornholm

Mandag aften blev der afholdt kredsmøde på Bornholm. Debatten kom vidt omkring, men specielt de mange sæler i Østersøen lå de fremmødte på sinde. Allinge Sandvig Jagtforening løb med titlen som Årets Jagtforening.

10-03-2015: Høj sikkerhed med jagtvåben i Danmark

Fra 2003 har alle jagtvåben, bundstykker og ammunition i Danmark været forsvarligt opbevaret under lås og slå. Derfor giver sammenblandingen i dagens aviser mellem terror, hjemmeværnets automatvåben og jægernes private opbevaring af våben ingen mening.

10-03-2015: Spørgsmål og svar om vildtudbytteindberetning

I disse dage skal du forny dit jagttegn hos Naturstyrelsen, ligesom du plejer at skulle. I år er der dog stillet krav fra miljøministerens side om, at du skal indberette vildtudbytte inden du kan få fornyet dit jagt. Det har givet anledning til en række spørgsmål, som vi har samlet her sammen med svarene.

10-03-2015: Kredsmøde på Møn

Det gik helt efter traditionerne, da Kreds 6 afholdt kredsmøde på Damme Kro på Møn lørdag den 7. marts. Mødet forløb i god ro og orden, og Niløse Jagtforening blev hædret som Årets Jagtforening.

09-03-2015: Få fremmødte sikrede godt fynsk kredsmøde

Selvom det var småt med deltagerantallet, blev kredsmødet i kreds 5 en god oplevelse for de fremmødte. Der var den klassiske beretning fra kredsformand Georg G. Jensen, enkelte panderynker og så blev Syddansk Akademisk Jagtforening valgt til Årets Jagtforening.

06-03-2015: Husk emner til Naturprisen 2015

Husk at der er åbnet for indstillinger til Naturprisen 2015. I år er temaet den brede natur. Indstillingsskemaet finder du på Jægerforbundets hjemmeside, og det skal udfyldes elektronisk. I år er der krav om, at der medsendes minimum tre fotos til indstillingen. Landsvinderen belønnes med en pengepræmie på kr. 20.000. Måske det var noget for dig?