24-03-2015: Ornitologer og jægere samarbejder om lovlig fældefangst

En aktuel sag om ulovlig anvendelse af fælder på Sydfyn giver anledning til fælles fodslag mellem DOF og DJ. Danmarks Jægerforbund har i samarbejde Dansk Ornitologisk Forening udarbejdet en folder, der guider til korrekt og lovlig brug af fælder, og de to foreninger gør nu i fælleskab opmærksom på, at det er i alles interesse at reglerne overholdes.

24-03-2015: Ny nationalpark er blevet indviet

På forårsjævndøgn, lørdag den 21. marts, blev nationalparken Skjoldungernes Land indviet. Der var royalt besøg fra kronprinsen, som fik følge af miljøminister Kirsten Brosbøl og områdets borgmestre. De kunne indtage nationalparkens flotte natur fra søsiden, inden de officielt klippede snoren, til et arrangement hvor også Danmarks Jægerforbund var repræsenteret.

20-03-2015: Rigspolitiet erkender uacceptable behandlingstider på våbensager

Efter massivt pres fra Danmarks Jægerforbund har rigspolitiet og ACØ nu lovet kortere behandlingstider på våbensager i Østdanmark. Formand for Jægerforbundet Claus Lind Christensen skal mødes med den øverste chef for ACØ på onsdag, hvor hun vil informere om en ny handlingsplan, som indeholder flere ressourcer til våbenkontoret.

20-03-2015: Ulv bag nedlagte rådyr i Kolding

En af fredagens overskrifter i medierne er nyheden om, at DNA-prøver har vist, at det er en ulv, der står bag de tre dræbte rådyr i Marielundskoven i Kolding. I Danmarks Jægerforbund mødes denne nyhed med voldsom undren.

18-03-2015: Plant for vildtet er nu åben for ansøgninger

30. april er der ansøgningsfrist til Naturstyrelsens tilskudsordning "Plant for vildtet", hvor det er muligt for lodsejere at få del i puljen på 1,5 millioner kroner. Som navnet antyder skal pengene gå til beplantning, der er gavnligt for vildtet. Få mere information om ordningen og hent inspiration til god beplantning her.

17-03-2015: Den fremtidige forvaltning af kronvildt i Danmark

Bestanden af hjortevildt er i fortsat vækst, og det samme gælder antallet af nedlagte hjorte. En bæredygtig og etisk forvaltning af hjortevildt er derfor blevet en fælles udfordring for landets jægere. Læs her om Danmarks Jægerforbunds holdninger til og arbejde med sagen.

17-03-2015: Forsker ros til jægerne på kredsmøde i Vestjylland

Kreds 2 afholdte lørdag den 14. marts sit ordinære kredsmøde i Dejbjerghallen tæt på Ringkøbing Fjord. Mødet var endnu et roligt kredsmøde, med en sober debat. Undervejs fik jægerne ros af 'gåseforskeren', professor Jesper Madsen fra DCE, Aarhus Universitet.

16-03-2015: Roligt kredsmøde i syd

Over halvdelen af dagsordenens punkter kunne enten springes over eller afklares i en håndevending, da Danmarks Jægerforbunds kreds 4 afholdt årets kredsmøde en blæsende forårssøndag, den 15. marts.