14-04-2015: Vigtige emner på tapetet i Norden

De nordiske jægerforbund var mandag samlede i Norge for at diskutere jagtpolitik. Der var lyddæmpere, havlit, sæler og EU arbejde på dagordenen. Et stort engagement fra jagtpolitikerne fik sikret en fælles nordisk front på områderne, når landene senere på ugen mødes i det europæiske jagtsamarbejde, FACE.

10-04-2015: Nye strategier fra Jægerforbundets vildtforvaltningsudvalg

Under overskriften "Mest mulig jagt og natur" har Jægerforbundets vildtforvaltningsudvalg netop afholdt et møde, for at nå frem mod en samlet strategi for det fremtidige arbejde i de tre søjler (markvildt, trækvildt og hjortevildt) - en strategi der skal udtrykke Jægerforbundets holdninger til jagt og forvaltning, og som skal ligge til grund for forbundets arbejde i blandt andet Vildtforvaltningsrådet.

09-04-2015: Hvordan ansøger jeg om våbentilladelse?

For nogle går det som en leg, at ansøge politiet om en våbentilladelse. For andre går det lidt mere trægt. Derfor har vi udarbejdet en vejledning, til at ansøge om våbentilladelser. I denne vejledning tager vi udgangspunkt i en jæger, der søger en tilladelse til køb af våben/lyddæmper via www.politi.dk.

31-03-2015: Ingen chokolade til hunden!

I denne tid kan det være hensigtsmæssigt at gøre opmærksom på, at din hund IKKE skal forkæles med rester fra påskebordet! Fed og salt mad kan give hunden maveproblemer og sågar saltforgiftning.

28-03-2015: Projekt Lækat - hvornår smider den pelsen?

Lækatten er det eneste danske mårdyr, der skifter fra brun sommerpels til hvid vinterpels. Nu er et projekt i gang med at kortlægge præcis hvornår skiftene sker, og de kunne godt bruge jeres hjælp.

27-03-2015: Faglighed og grundighed skal tegne rådet

På dagens møde i Vildtforvaltningsrådet blev de første trædesten for alvor lagt til en mere faglig tilgang til emnerne, som behandles i rådet. Det konstaterer Jægerforbundets formand, Claus Lind Christensen, med tilfredshed med henvisning til, at der blev truffet beslutning om at nedsætte en arbejdsgruppe, der kan sikre en faglig og etisk holdbar løsning på duereguleringen. I samme retning peger beslutningen om, at Rådet skal langtidsplanlægge og sikre stabilitet og sammenhæng i naturforvaltningen.

26-03-2015: Tak, Dan Jørgensen

Danmarks Jægerforbund har i årevis kæmpet for at få fjernet nogle ulogiske regler, der har stået i vejen for at skabe mere natur på markarealerne. Nu har fødevareminister Dan Jørgensen meldt ud, at reglerne laves om.

25-03-2015: Halv sejr hos politiet

Politiet har i dag lovet Danmarks Jægerforbund og Danmarks Våbenhandlerforening, at våbenkontoret i ACØ bruger ekstra ressourcer og maksimale sagsbehandlingstider på 4 uger. Ikke tilfredsstillende, siger formand Claus Lind Christensen, som dog kalder det en begyndelse.