09-05-2015: Askov/Malt Jagtforening kåret til Årets jagtforening

På Danmarks Jægerforbunds repræsentantskabsmøde i Kolding er det netop blevet meddelt hvem, der har vundet hæderen som Årets jagtforening. Valget er faldet på Askov/Malt Jagtforening fra kreds 4. I dysten om at blive Årets jagtforening var der sammenlignet med tidligere år meget høj score blandt de fire første. Askov/Malt Jagtforening vandt med 82 point ud af 100 mulige.

07-05-2015: Så kan Kalø-købet effektueres

Folketingets Finansudvalg godkendte i dag miljøministerens indstilling om at sælge et område på Molsvej 34, Rønde, til DJ administration A/S, som er Jægerforbundets ejendomsselskab. Dermed faldt den sidste betingelse på plads i den købsaftale, der ligger til grund for indstillingen.

04-05-2015: Ulovlige knive: DJ til møde i Justitsministeriet - igen

Danmarks Jægerforbund tager til møde i Justitsministeriet på onsdag den 6. maj for at løse den uholdbare situation vedrørende foldeknive.

01-05-2015: Årets bukketopti: Højt at flyve .

Som vanligt er der i majudgaven af Jæger, Danmarks Jægerforbunds medlemsblad, en toptiliste over de 10 største bukke, der er nedlagt i Danmark i sidste sæson og opmålt af Jægerforbundet. Og også i år kan du finde de ti opmålingsskemaer på vores hjemmeside.

29-04-2015: Bævere i mandtal

Naturstyrelsen har afholdt deres forårstælling af bævere, nu på tre forskellige lokaliteter i Danmark. Både på Klosterheden, som var første sted, hvor der blev udsat bævere i 1999, men også i Himmerland, hvortil bæverne fra Klosterheden har bredt sig, samt ved Arresø, hvor der blev udsat bævere i 2009. 213 dyr blev det til - 10 mere end sidste år.

28-04-2015: Miljøministeren: Antallet af bramgæs skal under kontrol

I en netop udsendt pressemeddelelse offentliggør miljøministeren, at man vil styrke den internationale forvaltning af bramgæs. Indledningsvist bliver der givet tilladelse til at regulere flere bramgæs på de danske marker.

28-04-2015: Danmarks største jagthundetræningsområde

Fredag, den 17. april kunne den nystartede forening, Elmelund Jagthundetræningsklub, holde Åbent Hus i Elmelund.

22-04-2015: Ny rapport: Blyfri riffelkugler virker

Debatten har haft gode kår i Tyskland og Sverige, mens vi i Danmark har holdt lidt igen. Ikke desto mindre bliver der i dag, 22. april 2015, afholdt en konference i Vingsted med internationale forskere om effektivitet og andre aspekter ved overgangen fra blyholdige til blyfri riffelkugler. Konferencen tager udgangspunkt i både dansk og international forskning. Af førstnævnte har Niels Kanstrup netop gennemført en undersøgelse, der viser, at den blyfri riffelammunition overholder dagskravene.