21-05-2015: Rigspolitiet: Lad knivene blive hjemme

I en mail til DR opfordrer Rigspolitiet til, at man lader sine ulovlige knive blive hjemme, så man ikke risikerer en bøde. I Danmarks Jægerforbund arbejder vi fortsat på at man finder en holdebar løsning, der ikke kriminaliserer almindelige danskere. Det kræver, at brugerorganisationerne bliver inddraget.

19-05-2015: Natsigtekikkerter (f.eks. Nite-vision") stadig ikke tilladt til jagt og regulering i Danmark!"

I den seneste tid har der på sociale medier verseret rygter om, at brug af sigtemidler med elektronisk lysforstærkning er blevet tilladt, og flere forhandlere har annonceret med, at de nu er lovlige bl.a. til regulering af ræv. Dette er imidlertid IKKE korrekt!

18-05-2015: Efter endnu en dom: Ministeren må på banen!

100.000 kroner plus sagsomkostninger. Sådan lød dommen over Tommerup Jagt & Fiskeri i dag kl. 13 fra Retten i Odense. Dermed blev det endnu en gang slået fast med syvtommersøm, at foldeknive, der kan åbnes med én hånd, er ulovlige. Nu må ministeren på banen, så danskerne kan finde ud af, hvordan de skal forholde sig med deres ulovlige knive.

18-05-2015: Tanker om jagt og bæredygtighed

Danmarks Jægerforbund er uden sammenligning landets største interesseorganisation for jægere, og består at mange engagerede medlemmer. Ikke alle behøver være enige med Danmarks Jægerforbund, men alle danske jægere vil vinde ved, at vi ikke modarbejder hinanden. Niels Søndergaard og Joan Brønnum Kvist kommenterer på den sidste tids artikler på netnatur.dk.

15-05-2015: Skyd gerne mårhunde under bukkejagten - bare ikke dem med halsbånd på!

På lørdag er det den 16. maj. Bukkejagten går ind og mange af Jer vil være ude på terrænet. Når du er på bukkejagt er det muligt, at du støder ind i en mårhund - og hvordan skal du så agere? ;

15-05-2015: Gå forberedt ind til bukkejagten

Bukkejagten er nu ikke langt væk, og mange jægere har forberedt sig grundigt på, hvordan de skal gribe sæsonen an. Men har du endnu ikke undersøgt, hvordan du får fat i dine nærmeste schweisshundeførere, er de kommende dages ventetid godt givet ud på at forberede dig til, at behovet for hjælp til eftersøgning kan opstå, når du mindst venter det.

11-05-2015: Hundredetusinder af danskere bryder våbenloven

Efter møde med Justitsministeriet og Rigspolitiet står det tindrende klart, at hundredetusindevis af danskere ejer en ulovlig foldekniv. Men hverken Justitsministeriet eller Rigspolitiet kan hjælpe de mange borgere, der risikerer en dom for overtrædelse af våbenloven. Sagens skal løses politisk, lød meldingen fra Justitsministeriet.

09-05-2015: Jagt er aktiv naturforvaltning

Så er Danmarks Jægerforbunds repræsentantskabsmøde i Kolding slut. Stemningen har været god og konstruktiv med anerkendende input til beretningen om det forløbne år. Knap var tonerne fra Broby Blæsernes skinnende jagthorn forstummet, før Jægerforbundets formand, Claus Lind Christensen, indledte sin beretning på en helt ny måde i år. Det skete med en film, der viste de tre forvaltningssøjler, som Jægerforbundets faglige arbejde er baseret på.