21-08-2015: Svend Bichel er ny formand for Den Nationale Hjortevildtgruppe

Der er blevet udpeget en ny formand for Den Nationale Hjortevildtgruppe, efter Lars Jensen trådte tilbage i sidste uge. Og det er på alle måder en erfaren og vidende mand, som overtager posten. Svend Bichel har 60 års jagtoplevelser bag sig, en præsidentperiode i DN på 12 år og forhandlingsresultater fra Bichel-udvalget. Derudover har han været forskningschef på DMU, det nuværende DCE.

20-08-2015: Jagt og Mennesker på Hjerl Hede

Så længe der har været mennesker, har der været jagt. I den kommende weekend kan du opleve hele historien fortalt levende til alle aldre, jægere som ikke-jægere, når Hjerl Hede åbner for messen Jagt og Mennesker". Det sker lørdag den 22. august kl. 10 og fortsætter til søndag kl. 16.

19-08-2015: Ny spydspids i Bruxelles

PRESSEMEDDELELSE: Nordisk Jægersamvirke (NJS) har pr. d. 1. oktober 2015 ansat Wieke Huizing Edinger, 40, som organisationens nye jagtlobbyist i Bruxelles.

17-08-2015: Faglighed er vejen frem i Vildtforvaltningsrådet

Fredag den 14. august var der møde i Vildtforvaltningsrådet, og dagsordenen var lang. Mødet var udskudt på grund af folketingsvalget, og emnerne var højaktuelle. Blandt andet skulle den fremtidige forvaltning af kortnæbbet gås og af bævere diskuteres. Samtidigt skulle man kridte banen op for det kommende arbejde med jagttider og udsætning.

15-08-2015: Husk reglerne for eftersøgning i Sverige

Den 16. sugust går bukkejagten i gang i Sverige, og mange danskere har planer om en tur over sundet. Men i Sverige har man ikke et schweiss-register som i Danmark. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i mulighederne for hjælp til en eventuel eftersøgning, inden du drager afsted på jagten.

14-08-2015: Fra tanke til handling

Ikke sjældent sker det, at vi tænker noget, sjældnere handler vi på det. Denne historie handler om, når tanke bliver til handling, og hvorfor det en gang imellem er så vigtigt at handle på tanken.

13-08-2015: Vingeundersøgelsen i sæsonen 2014/15

Med markante ændringer i mulighederne for jagt på vandfugle og gæs i sæsonen 2014/15 er der sket ændringer i fordelingen af de indsendte vinger. Men der er ikke sket de store ændringer i det samlede antal vinger. Her finder du status fra den overståede sæson. Vingeundersøgelsen fortsætter ufortrødent i den kommende sæson, hvor der fortsat vil være udtrækninger af flotte præmier til indsenderne.

12-08-2015: Den Nationale Hjortevildtgruppe skal have ny formand

DJ's Lars Jensen har efter moden overvejelse i dag meddelt Den Nationale Hjortevildtgruppe, at han ønsker at fratræde som formand for i stedet at fortsætte som menigt medlem. Det er hans vurdering, at det vil styrke jægernes stemme i det fremtidige arbejde.