23-02-2016: God debat til stormøde om udsætning

Ikke mindre end 190 valfartede mandag aften til Gefion i Sorø. Anledningen var det første af tre dialogmøder, som Danmarks Jægerforbund, Dansk Skovforening, Landbrug & Fødevarer og Danske Herregaardsjægere i samarbejde med Fødevarestyrelsen og Naturstyrelsen har taget initiativ til. Aftenens debatemne var natur- og vildtpleje med særlig vægt på opdræt og udsætning af fjervildt samt jagt på udsatte fasaner, agerhøns og gråænder.

22-02-2016: Kredsmøder og valg i Danmarks Jægerforbund 2016

Kredsmøderne i Danmarks Jægerforbund nærmer sig med hastige skridt og dermed også en af hjørnestenene i demokratiet i Danmarks Jægerforbund. En række steder byder på kampvalg, mens andre efterlyser engagerede sjæle. Så det er nu, der er alletiders chance for at gøre sin indflydelse gældende.

15-02-2016: Vingeundersøgelsen – januar 2016

I løbet af januar måned har Vingeundersøgelsen fået tilsendt i alt 2.740 vinger, og sæsonens total er nu på 11.351 vinger. Vingerne kommer fra fugle nedlagt på 223 forskellige lokaliteter landet over og fra 154 jægere, som hver indsendte mellem 1 og 619 vinger.

09-02-2016: Datoer for årets kredsmøder i Danmarks Jægerforbund

Det er atter blevet tid til de ordinære kredsmøder i Danmarks Jægerforbund. Her finder du datoerne og de obligatoriske punkter på dagsordenen.

09-02-2016: DJ's etiske anbefalinger for håndtering og træning af jagthunde

Danmarks Jægerforbunds etiske anbefalinger for håndtering og træning af hunde.

08-02-2016: Spørgsmål om fornyelse af jagttegn

I disse dage modtager en række jægere et brev fra Naturstyrelsen, der meddeleler at de ikke umiddelbart kan udstede jagttegnet. I første omgang er det dog ikke ensbetydende med, at du ikke får fornyet dit jagttegn. Læs mere her.

04-02-2016: DOF retorik skader vilkårene for vores fugleliv og fælles natur

Det er en skævvridning af naturdebatten og ikke gavnligt for fuglene, når DOF ensidigt og uden belæg fremhæver jagten som en trussel mod fuglelivet. Undersøgelser har tidligere vist, at samarbejdet mellem de grønne organisationer er gavnligt for blandt andet fuglene. Og det skal vi holde fast i, lyder det fra DJ.

02-02-2016: Markvildtsprojektet promoveret på Plantekongres 2016

Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Videncentret for landbrug, SEGES har traditionen tro gennemført den årlige plantekongres for landmænd, konsulenter og forskere.